Bemutatkozó

YouTube RSS

Szerte a világon nagyon sokféle autóverseny létezik. Más-más körülmények között, versenyzők és csapatok egyaránt különféle járműveket használnak ahhoz, hogy győzhessenek és bebizonyítsák, hogy az emberi adottság és a korszerű technika egyre hihetetlenebb eredményekre képes. Versenyzők, csapatok, járművek neve lett egy csapásra és örökre mindenki által csodált és irigyelt legendává. Viszont, miközben a legmodernebb technológiákat vonultatják fel, hihetetlen szervezési munkálatokat végeznek, hatalmas reklámpotenciáljuk töredékét sem használják fel, hogy egy igen égető probléma megoldását sürgessék.

A világon egyre nagyobb gondot jelent, hogy energiakészleteink kimerülőben vannak. A jövő az alternatív forrásoké, illetve az ezt felhasználó és éppen most kialakulóban levő technikai újdonságoké.

Az emberiség felhasználja a rendelkezésére álló természeti erőforrásokat, miközben fokozódó mértékben szennyezi környezetét. A megoldáshoz hosszú út vezet. Ehhez egy nagy lépést téve, a versenysportban kifejlesztetett technológiai újítások messze a legelsők között járulhatnak hozzá.

Az INNO-MOBIL Sportegyesület meghirdeti az

ELEKTRO GO-KART

Alternatív hajtású járművek versenye

elnevezésű rendezvényt.

A megmérettetésre olyan csapatok jelentkezését várjuk, akik vállalják egy, a versenyszabályzatban meghatározott feltételek szerinti jármű megtervezését, elkészítését továbbá az ezzel való versenyzést.

A verseny lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy innovatív ötleteiket megvalósíthassák és egy környezetbarát versenyzési formát honosítsanak meg hazánkban. Ezzel is példát mutatva az embereknek a környezettudatos életvitelre, valamint arra, hogy a dinamikát és a gyorsaságot nem kizárólag a szénhidrogének felhasználásával kelthetjük életre.