VI. Széchenyi Futam - SZOMBAT

YouTube RSS

Délelőtt szakmai előadásokon ismertetik fejlesztéseiket a csapatok, délután a futam résztvevői egy felvonulás erejéig meghódítják a belvárost. Aki jól figyel, egy zöld Tesla kabrióval is találkozhat.

ÉJSZAKA
Legyünk őszinték: ma már holnap van, pontosabban vasárnap. De fejben ez még nem versenynap, csak amíg a pályaépítésre korábban több nap állt rendelkezésre, azt most kb. 8 óra alatt meg kell oldani. Amíg épül a pálya, lábra kapnak a boxutca sátrai, addig a versenyzők közül is csak néhányan alszanak - a többség még alkot, tesztel, szerel, köszörül, hogy holnap (vagyis ma) minden simán menjen.

Főszervezői videóüzenet az éjszakából, futam előtti készülődés az alkalmi garázsban, gumihegyek, kordonköteg és egy elárvult hűtőszekrény vezeti át áprilisból májusba honlapunk látogatóit.

ESTE
Megkezdődött a pálya építése a Nádor aluljárónál, a versenygépek is elfoglalják helyüket a boxutcában. Az alábbiakban a városi felvonulás záróképei láthatók.

DÉLUTÁN
Javában zajlik a városi felvonulás, amelyet kissé sajátossá tett a rendkívül változékony időjárás. Hol ragyog az ég, hol szakad az eső, de sem a csapatok, sem az érdeklődők nem jönnek zavarba.

Az indulás előtt még lefilmeztük az első Magyarországon forgalomba helyezett Tesla elektromos roadstert.

Aztán elindult a menet:

 

DÉLELŐTT
Április 30-án, szombaton délelőtt a csapatok a Széchenyi István Egyetem előadótermében mutatták be a járműveik esetében alkalmazott technológiai megoldásokat. Különleges hajtások, speciális üzemanyagok, szabadalom által védett koncepciók. Ki tudja, ami ma még prototípus formájában létezik, 5-10-15 év múlva talán már mindennapos közlekedési eszköznek számít majd.