VI. Széchenyi Futam, PÉNTEK

YouTube RSS

Április 29-én reggel a gépátvétellel kezdetét vette a VI. Széchenyi Futam. Sorra érkeznek a csapatok a győri Széchenyi István Egyetem parkolólemezére, honlapunkra pedig folyamatosan érkeznek a friss információk, képek, videók. Tartson velünk, kövesse az eseményeket!

Elkezdődött a VI. Széchenyi Futam, az alternatív hajtású járművek nemzetközi versenye. Lesznek visszatérők, sok az újonc, derűs a hangulat, s képzeletben már mindenki egy kicsit a Nádor aluljáró felé tekint, ahol a vasárnapi versenyfutamok zajlanak majd.

Mi azonban maradunk a valóság talaján, és körülnézünk a Széchenyi István Egyetem parkolólemezén, ahol pénteken délelőtt zajlik a versenygépek átvétele (súlymérés, fékpróba, biztonsági ellenőrzés stb.).

14.15
A gépátvétel lezárulását követően a csapatok tagjai az Audi Hungaria Motor Kft. gyárába indulnak, ahol a Széchenyi Futam főtámogatója az ipari méretekben megvalósuló motor- és járműgyártásról, az elektromobilitás perspektíváiról és különböző karrierlehetőségekről ad tájékoztatást. A versenyzőket Rozman Richárd, a vállalat személyügyekért felelős igazgatója fogadja. A gyártláogatás végén kerül sor a sportszabályok ismertetésére és a sofőrvizsgára.

Holnap, szombaton 8-13 óra között szakmai előadások keretében mutatják be fejlesztéseiket a csapatok, a helyszín a Széchenyi István Egyetem V.I.P. terme. 13.30-kor indul a városi felvonulás, amelynek útvonala: Széchenyi István Egyetem - Baross utca - Városháza - Árkád Győr bevásárlóközpont - Széchenyi István Egyetem.

A vasárnapi eseménysor hajnali 5 órakor kezdődik a Nádor aluljárónál a szabadedzéssel, 8 órakor lesz a hivatalos megnyitó, 8.30-11.00 között az időmérő edzéseké a terep, 11 órakor médiapróba, 12.10 körül startol az Elektro GO-KART futam, majd jönnek a hosszú távú versenyszámok. 17.50-kor újabb kartos futam következik, 18 órától jazz koncert hangolja a jelenlévőket a 19 órai eredményhirdetésre és díjátadóra, 19.30-kor pedig Wenk koncerttel zárul a VI. Széchenyi Futam.

Jöjjön el személyesen, vagy kövesse nyomon az eseményeket a honlapon keresztül!

13.20
Jönnek az újabb járműbemutató videók:

és képek:


Hidrogén hibrid oldalról


Hidrogén hibrid belülről


Hidrogén hibrid hátulról


Hölgyeknek motor, uraknak terepjáró, természetesen zöldben


Biztos, ami biztos, ráírták a lényeget


Muzeális innováció óbudai módra


Ezzel száll ringbe a Debreceni Egyetem csapata


Nem kicsit versenyautós a hangulat odabent


A Micront születése pillanatától szereti a média - majd meglátjuk, mit tud a pályán


Ezen ül a Micron sofőrje (persze van még ülés is rajta, meg padlólemez)


Kétütemű Trabantnak látszó tárgy


De nem az


Alternatív benzintank

11.30
Az Attraktor stábja is a helyszínen van, íme a bizonyíték:

10.00
Máris egy videóval kezdünk, amelyen a furmányos nevű SZE-Airlines járgány sűrített levegővel hajtott erőművének finomítgatását tárgyalják a mérnökhallgatók:

Gépátvételi csendélet:


Elektromos készülékek


Leila visszatér


A zsűri hívására várva


A biztonsági övvel valami nem stimmel


Egyedi léghűtés


Kérjük, nyomja meg a piros gombot és ...


Petis László főszervező és Szaniszló Csaba, a zsűri elnöke


Man on black


A stáb