KEZDŐDIK!!! - VII. Széchenyi Futam 1. nap

YouTube RSS

A gépátvétellel megkezdődött az idei Széchenyi Futam. Érkeznek a járművek, számos újdonsággal ismerkedhetünk meg. Kövesse online közvetítésünket!


17:11
Miután eredményesen befejeződött a gépátvétel, eligazítással ér véget a mai nap. Holnap délelőtt a Mobilis konferenciatermében szakmai előadásokon ismertetetik a csapatok az általuk alkalmazott technológiai megoldásokat, dálután 15 órakor pedig indul a belvárosi felvonulás. Érdemes eljönni személyesen, de ha nem sikerül megoldani, mit ott leszünk, és közvetítjük az eseményt. Kedden pedig rajtol a VII. Széchenyi Futam!


16:58
Egy különleges vendéggel találkoztunk a Mobilis konferenciatermének szegletében. Az Audi A6 hibrid mellett szerényen megbúvó Honda EV neo igazi ritkaság Európában - jelenleg kizárólag a spanyol Barcelona városában található néhány példány, tesztelés céljából. Na, és persze most pár napig nálunk, Győrben. Szülőhazájában, Japánban leginkább ételfutárok használják előszeretettel a csendes és környezetbarát robogót. Tipikus városi jármű: végsebessége alig több mint 40 km/h, hatótávja szintén 35-40 km közöttre tehető. A versenyen is megtekinthető lesz, de nem a pályán, hanem a kiállított járművek sorában.


14:55
További versenyzők érkeznek meg a gépátvételre, mi pedig újabb képösszeállítással kínálunk frissítőt a nyárias melegben.

14:09
Az elektromos hajtású járművek világában egyre égetőbb kihívás a hiányzó motorzaj pótlása, elsősorban közlekedésbiztonsági okokból. Erre mutat érdekes példát az egyik induló.

A műmotorhangos motoron egy kedves női hang válaszol a hangutasításokra.

Autó az autóban.

14:02
Egyszerre innovatív és környezetbarát - így ismerik a Széchenyi Futamot Európa számos pontján, s erre most még egy lapáttal rátesznek a szervezők. Itt van ugyanis a kezünkben egy egyedülálló kiadvány, a domainkártya. Ez pedig nem más, mint egy minimatűr, névjegykártya méretű programfüzet, rajta a már közismert QR-kód. Nem kell más hozzá, mint egy okostelefon, amely a legtöbb "háztartásban" rendelkezésre áll. Egy kattintás, és máris elérhető a friss, környezetbarát, innovatív programfüzet, plusz az aktuális infók. Kattanjon rá Ön is, próbálja ki a helyszínen! Távolról sem lehetetlen: http://www.szechenyifutam.hu/images/szf_programfuzet_2012.pdf


13:25
Egyre nagyobb a mozgólódás a Mobilis körül, meg odabenn is, ahol fizika szakos tanárok mérkőznek egymással kísérletbemutatás formájában.


Alternatív kürt vagy szerencsecsirke - nézőpont kérdése


Lili nem indul a versenyen, de az ő lila motorja is "zöld"


Futam előtti csend


Érdekes látvány


Ki látott már ilyet? A keddi versenynapon egy hibrid Q5-öst is láthatunk.

Itt zajlanak a kísérletek.

12:50
Megérkezett Földy Attila, a futam kommentárora Budapestről. Stílusosan egy elektromos autóval tette meg a teljes távot.


12:37
Női sofőrt fedeztünk fel az egyik pneumatikus jármű volánjánál. Nem elsősorban emancipációs törekvések indították erre a lépésre a csapatot, inkább a súlyminimalizálás szándéka. Hiába, egy komoly versenyen minden részlet számít!

12:10
Amíg a zsűri szigorú tekintettel végigméri a járműveket, nézzünk körül a terepen! 13 órakor kezdődik az ország legjobb fizika tanárainak versenye ugyanitt, ezért is ajánlatos eljönni a Széchenyi István Egyetem mögötti területre. Itt vagyunk, közvetlenül a Városi-Egyetemi Csarnok szomszédságában!

 

10:23
Üdvözöljük olvasóinkat a VII. Széchenyi Futam helyszínéről! Az idő ragyogó, a hangulat családias, talán csak az erős szél okoz némi fejtörést a sátorállítóknak (jövőre talán szélenergiával hajtott járműveket is üdvözölhetünk a versenyen?). A regisztrációs pult máris átköltözött a Mobilis alagsorába. Ha Ön még nem tudja, mi az a Mobilis, nézzen körül itt, de a legjobb, ha személyesen is megismerkedik ezzel a különleges interaktív kiállítási központtnal. Itt veszi kezdetét az idei futam is. Persze egy rendezvény sosem az első napon kezdődik. Íme egy vidám kép az előkészületekről, a futam szervezőcsapatának néhány hölgytagjával.